Richtlijnen montage plaatmaterialen gelanceerd tijdens Bouwbeurs

11
feb
2013
Almere, 11 februari 2013 – Tijdens de Bouwbeurs zijn er richtlijnen voor het gebruik van houtachtige plaatmaterialen gelanceerd. De richtlijnen, weergegeven in een Houtwijzer, flyer en instructiefilm, zijn ontwikkeld door Centrum Hout in samenwerking met de sectie Plaatmateriaal van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH). De eerste informatiepakketten werden overhandigd aan Peter Maalman (Directeur HSB Bouw BV te Volendam) en Ad Reus (Directeur Timmerfabriek Volendam) als vertegenwoordigers vanuit de aannemerij. Daarbij sprak Anouska Wink, hoofdrolspeelster uit de instructiefilm de wens uit dat de bouw als geheel deze richtlijnen gaat omarmen. 

Doel van de richtlijnen is gebruikers van plaatmateriaal te helpen op eenvoudige wijze de materialen op een juiste wijze te gebruiken en te verwerken, met name in de gevel. Dit verlengt de levensduur, voorkomt claims en - wellicht in deze tijd nog veel belangrijker -  zorgt voor tevreden opdrachtgevers. Belangrijkste aandachtspunten zijn: het op juiste wijze ventilatie achter, en het aanbrengen van de juiste voegbreedte (dilatatie) tussen de plaatmaterialen.

De richtlijnen voor het juiste gebruik van de houtachtige plaatmaterialen zijn beschreven in de Houtwijzer ‘Houtachtige plaatmaterialen- richtlijnen voor gebruik en verwerking‘. Daarnaast is er een A5 flyer ontwikkeld die deze algemene richtlijnen verkort weergeeft, inclusief bijbehorende illustraties. ‘Helder gepresenteerd en goed bruikbaar voor ons’, aldus de heer Maalman. De aannemer zal de Houtwijzer of de verkorte richtlijnen binnenkort aan kunnen treffen bij de levering van plaatmaterialen of in de shop van hun leverancier.  Op de bouwplaats zal de aannemer straks ook een sticker vinden op het geleverde plaatmateriaal. Hierop vindt men een QR-code die verwijst naar een korte instructiefilm die met iedere Smartphone te bekijken is. De instructiefilm is te vinden op http://www.vvnh.nl/film-ventileren-dilateren of via Youtube.

Meer informatie over plaatmaterialen is te verkrijgen via uw plaatmaterialenleverancier. Voor vragen over hout en houtproducten in het algemeen: Houtinformatielijn: tel. 0900 5329946 (€ 0,15 p/m)).

Te downloaden producten:

Houtwijzer plaatmaterialen - richtlijnen voor gebruik en verwerking
A5 flyer Algemene richtlijnen inclusief illustraties
Sticker met QR-code
Instructiefilm

______________________________
Voor de redactie (niet voor publicatie)
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Eric de Munck via 036 5329821.
Foto: Henk ten Bouwhuis

Reacties

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.