Tot 1 mei Houtprijs 2012 open voor inzendingen

17
apr
2012
Jury o.l.v. BNA directeur Fred Schoorl en TU Eindhoven Hoogleraar Jos Lichtenberg

De Houtarchitectuurprijs staat open voor bouwprojecten die de unieke eigenschappen van hout goed in beeld brengen. Niet de grootte van het project is bepalend, maar de vormgeving en juiste toepassing én detaillering van hout. Het project moet in Nederland gerealiseerd zijn tussen 1 maart 2010 en 1 maart 2012. De deskundige vakjury onder leiding van BNA directeur Fred Schoorl buigt zich over de inzendingen en beoordeelt niet alleen de esthetische uitstraling, maar ook de functionele kwaliteiten in ontwerp, constructie, uitvoering en detaillering. De Houtarchitectuurprijs kent vier categorieën: utiliteitsbouw, woningbouw, renovatie/restauratie en overige.

De Houtinnovatieprijs richt zich op innovatieve houttoepassingen in de bouw, zoals nieuwe technieken, productverbeteringen, bijzondere bouwmethoden of werkwijzen die een betere kwaliteit of grotere acceptatie van houttoepassingen teweegbrengen. De deskundige vakjury onder leiding van Hoogleraar Productontwikkeling aan de TU Eindhoven Jos Lichtenberg beoordeelt de inzendingen in hoeverre de plannen de concurrentiepositie van hout(-producten) versterken, van recente datum zijn, bijdragen aan duurzaam bouwen én in ons land in de praktijk toepassing vinden dan wel beschikbaar zijn.

De formulieren voor inschrijving en de leden van de vakjury zijn te vinden op www.centrum-hout.nl/prijsvragen en www.dehoutprijs.nl. De sluitingsdatum voor inschrijving is 1 mei 2012. In de zomer maakt de jury de genomineerde inzendingen bekend en wordt het publiek uitgenodigd te stemmen op een favoriete inzending voor de publieksprijs. De prijswinnaars worden bekend gemaakt tijdens de Nationale Houtdag die op 28 november plaatsvindt. De Houtprijs wordt sinds 1995 georganiseerd en biedt deelnemers een uniek platform om zichzelf en hun houtrijke ontwerp of innovatie onder de aandacht te brengen van een breed publiek en de vakmedia.

Voor de redactie (niet voor publicatie)
Voor meer informatie over de Houtprijs kunt u contact opnemen met Eric de Munck van Centrum Hout via e.de.munck@centrum-hout.nl of 036 5329821.

Foto: winnende inzending Houtinnovatieprijs 2010 (Brug Sneek, OAK)

Reacties

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.