Organisatie

Organisatie

Centrum Hout helpt en ondersteunt bij het duurzaam bouwen en ontwerpen in hout. Praktijkgericht, tot in detail. Objectiviteit en deskundigheid staan voorop. Met een uitgebreid pakket aan diensten stimuleert Centrum Hout het verantwoord gebruik van hout in technisch, economisch, maatschappelijk en esthetisch opzicht. Tot de doelgroep behoren alle schakels in de hout- en bouwketen.Houtinformatielijn, helpdesk en architectenspreekuur

Een belangrijk deel van de activiteiten van Centrum Hout bestaat uit het ondersteunen van architecten, opdrachtgevers, bouwers en leveranciers in praktische zin bij de juiste toepassing van hout. Zo kunt u van dinsdag tot vrijdag terecht bij de Houtinformatielijn. Met specifieke vragen over duurzaam geproduceerd hout, keurmerken en Duurzaam Inkopen is de Helpdesk gecertificeerd hout in het leven geroepen. Architecten (opdrachtgevers en projectontwikkelaars) die werken aan een ontwerp in hout, kunnen een afspraak maken voor het architectenspreekuur.
 

Seminars en gastlezingen

Hout is gezien zijn esthetische kwaliteiten een geliefd materiaal. Ook de vele innovatieve mogelijkheden en duurzame eigenschappen maken dat steeds meer mensen bewust voor hout kiezen. Centrum Hout brengt de vele mogelijkheden en voordelen van het gebruik van hout graag onder de aandacht. Zo vindt u Centrum Hout op beurzen en events, zoals de Nationale Houtdag en de Bouwbeurs. Houdt ook de agenda in de gaten voor de goed bezochte projectseminars die Centrum Hout organiseert. Tijdens een seminar staat een project centraal waarin hout prominent en innovatief is toegepast. De verschillende betrokkenen bij het project vertellen over de opgedane kennis en ervaring. Uiteraard wordt het project bezocht. Zeer leerzaam, inspirerend en een goede gelegenheid om goede contacten op te doen.


Aangezien Centrum Hout bij veel projecten een adviserende rol heeft, zijn de medewerkers als geen ander op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen rond het duurzaam bouwen en ontwerpen in hout. Vraag naar de mogelijkheden voor lezingen, gastcolleges en deelname aan expertpanels.
 

Prijsvragen

Centrum Hout organiseert twee prijsvragen om bijzondere pareltjes van hout in de schijnwerpers te zetten én te belonen. WoodChallenge is een studentenprijsvraag en daagt studenten uit om stage- of eindopdrachten waarin hout de hoofdrol speelt in te sturen. De Houtprijs richt zich op professionals en kent twee categorieën: de houtinnovatieprijs en de houtarchitectuurprijs. Deze gerenommeerde prijsvragen bieden een unieke gelegenheid om uzelf en uw werk onder de aandacht te brengen van een breed publiek.
 

Al meer dan 60 jaar actief

Centrum Hout is al meer dan 60 jaar actief. Het begon op 23 mei 1951 met de oprichting van Stichting Houtvoorlichtingsinstituut op initiatief van de Nederlandse Houtbond en de Bedrijfsgroep Houtindustrie. Na een fusie met de Houtacademie veranderde de naam in Stichting Centrum Hout. Sinds 2005 is Centrum Hout een sectie van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Houtondernemingen.