Succesvol seminar over kleurrijke WRC gevelbekleding in de Broekerhaven

15
maa
2012

Op de eerste echte zonnige dag dit jaar vond het projectseminar plaats over de kleurrijke western red cedar gevelbekleding in de Broekerhaven. Ruim 50 deelnemers luisterden naar de presentaties en bezochten vervolgens het project. 

Het projectseminar vond plaats in Katwoude. Dik Kerste van Kerste-Meijer Architecten in Amsterdam vertelde over de stedenbouwkundige inpassing, de vertaling van het programma van eisen en de plaats van de western red cedar gevelbekleding in het ontwerp. Olav Pouw van Centrum Hout in Almere ging meer algemeen in op de toepassing van houten gevelbekleding, zoals de brandaspecten in relatie met het nieuwe bouwbesluit. Hij wees in zijn presentatie de deelnemers onder andere op de Houtwijzer 'Gevelbekleding van massief hout'. Een handig achtergronddocument voor iedereen die meer wil weten van houten gevelbekleding en de do's en don'ts. Tot slot bracht Dick McRae van de Western Red Cedar Export Association de vele toepassingemogelijkheden van de houtsoort western red cedar bij de deelnemers onder de aandacht.

Na de inleidende presentaties brachten de deelnemers per bus een bezoek aan het project de Broekerhaven in Waterland. De deelnemers waren onder de indruk van de prachtig gedetailleerde en kleurrijke horizontale en verticale open wrc gevelbekleding. Onder het genot van een hapje en een drankje praatten de deelnemers na.

Presentatie Dik Kerste, Zorgappartementen 2.0
Presentatie Olav Pouw, De houten gevel: brand en onderhoudsaspecten
Presentatie Dick McRae, Distinctive architecture
  


Reacties

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.