Studentenprijsvraag WoodChallenge geopend

01
mei
2012
Welke student gaat de uitdaging aan? Centrum Hout nodigt studenten uit om vernieuwende technieken, concepten en ontwerpen waarin hout de hoofdrol speelt in te sturen voor 1 september 2012. Een deskundige vakjury kiest uit de inzendingen welke student de felbegeerde WoodChallenge trofee en 1.000,- euro in ontvangst mag nemen. Ook brengt het studenten volop in de belangstelling van de vakmedia, toekomstige werkgevers en opdrachtgevers: dé opstap naar een succesvolle carrière in het hout.

De winnaars uit 2011 timmeren flink aan de weg sinds het winnen van de WoodChallenge. Robert van Embricqs die met zijn afstudeeropdracht van de Rietveld Academie 'Rising Chair' de eerste prijs won, heeft inmiddels de 'Rising Table' ontworpen. Wederom een uniek houten design meubel! Naast WoodChallenge 2011 won Van Embricqs met zijn 'Rising Chair' ook de Red Dot Design Award. De tweede winnaar van WoodChallenge 2011 bestond uit een groep van 6 studenten van de Technische Universiteit Eindhoven met de duurzame trekkershut 'Trek-In'. Eind februari bezochten de studenten met hun opdrachtgever (stichting natuurkampeerterreinen) het architectenspreekuur van Centrum Hout. Er is een bouwer gevonden en er wordt een prototype van de 'Trek-In' gemaakt. In de zomer moet het prototype klaar zijn en zal er media-aandacht gezocht worden om de 'Trek-In' verder onder de aandacht te brengen van potentiële kopers.

Kijk voor meer informatie over studentenprijsvraag WoodChallenge en hoe je in te schrijven op www.woodchallenge.nl. Help ons mee de architecten, vormgevers en ontwerpers van de toekomst warm te maken voor het fantastische product hout en wijs studenten op de prijsvraag. Op www.woodchallenge.nl kunt u promotiemateriaal downloaden. Ook kunt u contact opnemen met Centrum Hout via 036 5329821 of info@centrum-hout.nl.

Foto: Winnende inzending 2011 'Trek-in'

Reacties

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.