Joop Wolff overleden

08
nov
2012
Op maandag 5 november is de heer Joop Wolff komen te overlijden. Joop Wolff trad in 1978 in dienst bij het Houtvoorlichtingsinstituut (HVI) en werkte meer dan 25 jaar bij Centrum Hout en haar voorgangers. Joop Wolff was al bijna een jaar ernstig ziek. Zijn familie stelt dat hij veel bevriende relaties in het houtvak had, waarvoor hij dankbaar was. De familie Wolff laat weten dat aanstaande zaterdag 10 november om 13.30 uur er een afscheidsbijeenkomst wordt gehouden in de Bergkerk, Dr. Abraham Kuyperlaan 2 te Amersfoort. Na afloop is er gelegenheid om even bij elkaar te zijn. 

Joop Wolff heeft eerst bij het Houtvoorlichtingsinstituut (HVI) en daarna bij opvolger Centrum Hout zorg gedragen voor de voorlichting en promotie van hout in de breedste zin van het woord. Hij initieerde, organiseerde en begeleidde in de loop der jaren als technisch medewerker vele cursussen, trainingen, exposities, beurzen, excursies en opleidingstrajecten rond hout. Bekend waren de Houtdagen en de 'De Houthal' (Hal 10) tijdens de Internationale Bouwbeurs. Verder stond hij bijna twintig jaar geleden aan de wieg van Het Houtblad. Joop Wolff organiseerde ook dat er in het programma 'Klussen met kijkers' aandacht werd besteed aan houtskeletbouw: er verrezen voor het oog van honderdduizenden Nederlanders stapsgewijs prachtige woningen in hout.

Wolff fungeerde niet alleen als aanspreekpunt voor de houthandel, ook was hij een graag geziene gast bij architectenbureaus en ontwikkelaars, van klein tot groot. Met zijn adviezen werd menig houtproject in goede banen geleid. Naast zijn werk bij Centrum Hout was hij tientallen jaar betrokken bij de organisatie van de Open Dag Hout, een beurs voor houtliefhebbers en -bewerkers, waarvan hij de laatste vijf jaar vóór zijn ziekbed, voorzitter was. Aan het eind van zijn carrière maakte hij de overstap naar Het Houtopleidingscentrum (HOC) waar hij verschillende opleidingen verzorgde, zoals die van Commercieel Technisch Medewerker Houthandel (CTH) en de cursus Erkend Sorteerder. In 2005 ging Joop Wolff met pre-pensioen. Omdat hout hem in het bloed zat, besloot hij zijn eigen houtvoorlichtingsbureau op te richten. Van daaruit bleef hij, zij het op bescheiden schaal, voorlichting geven aan architecten, ontwikkelaars en bedrijven in de houtsector.

Reacties

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.