Houtcafé thema 'Milieuaspecten van hout in de praktijk' succes

25
sep
2014
Op 25 september lieten een twintig tal leden van de VVNH en vertegenwoordigers van gelieerde organisaties en een aantal studenten zich informeren over actuele ontwikkelingen op het gebied van de milieuaspecten van hout in de praktijk.

De middag werd ingeleid door Eric de Munck van Centrum Hout die enerzijds de algemene ontwikkelingen rond eisen ten aanzien van milieuprestatie van gebouwen, de rol van lca’s en de nationale milieudatabase uiteenzette, en anderzijds een vooruitblik gaf op de mogelijke verplichtingen voor de sector als het gaat om EPD en CE-markering op dit gebied.
 
Aansluitend ging Christine Wortmann van adviesbureau Primum  op een heel praktische wijze in op de CO2-footprint en CO2-prestatieladder en vertelde hoe bedrijven hier zelf mee aan de slag kunnen met betrekking tot hun eigen bedrijfsvoering, hetzij om antwoord te kunnen geven op vragen van klanten en toeleveranciers. Een gratis tool voor het maken van een eigen CO2-footprint treft u hieronder.
 
Afsluitend ging Mark Spetter van Globalance in op de BREEam-systematiek en de specifieke eisen die betrekking hebben op hout en houtproducten. Tijdens dit Houtcafé werd uitgebreid stil gestaan bij de vele vragen van de aanwezigen. De discussie werd na afloop voortgezet onder het genot van een hapje en drankje. Centrum Hout kijkt terug op een geslaagd Houtcafé.

Onderstaand het programma met bijbehorende presentatie als naslagwerk:

16.00 uur    Inleiding ‘Milieuaspecten van hout’
Eric D. de Munck, projectleider en secretaris Centrum Hout/VVNH

16.45 uur     Inleiding ‘CO2-footprint en CO2-prestatieladder’
                 CO2 footprint tool
Christine Wortmann, Adviseur Duurzaamheid & MVO, Primum, Driebergen

17.15 uur     Inleiding ‘BREEam’
Mark Spetter, directeur, Globalance, Almere

17.45 uur     Discussie

18.00 uur     Napraten onder genot van hapje en drankje

Het volgende Houtcafé zal plaatvinden begin november met als onderwerp: ‘CE-markering en KOMO –  theorie vs praktijk, nut vs noodzaak’ – zodra de definitieve datum bekend is zal deze in de agenda verschijnen.

Reacties

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.