‘Kies voor hout, red het woud’ - Nationale campagne FSC

29
sep
2017
FSC Nederland is een nationale campagne gestart waarin zij een oproep doet aan alle beleidsmakers, projectontwikkelaars, architecten, adviseurs, aannemers en consumenten van Nederland: kies voor hout en red daarmee het woud.
Hoe meer huizen, bruggen, hekken en meubels van hout (FSC) worden gemaakt, hoe meer bossen beschermd zijn tegen kappen en platbranden voor andere functies. FSC Nederland wil samen met haar partners met deze campagne bereiken dat de communicatieboodschap ‘Kies voor hout, red het woud’ top of mind is bij het kiezen voor een (bouw)materiaal.

Misvatting over gebruik tropisch hardhout
Uit onderzoek is gebleken dat zowel professionals als consumenten vaak denken dat het gebruik van tropisch hardhout (FSC) niet verantwoord is. De nieuwe campagne is gericht op het weerleggen van deze misvatting. FSC Nederland wil juist het gebruik van FSC gecertificeerd tropisch hardhout aanmoedigen. Het is een sterk en duurzaam bouwmateriaal én je zorgt ervoor dat er meer bossen kunnen worden behouden voor de toekomst.

Animatie ‘Kies voor hout, red het woud’
De boodschap wordt helder en eenvoudig uitgelegd in de animatie ‘Kies voor hout, red het woud’. Deze animatie is speciaal ontwikkeld voor deze campagne. Sharing is caring! Samen kunnen we nog veel meer bossen behouden. Bekijk hier de animatie.Meer informatie
- Voor meer informatie over de FSC-campagne bezoekt u de website van FSC Nederland,  www.fsc.nl.
- Voor meer informatie over de milieuprestaties van duurzaam geproduceerd hout voor de gww, download de ‘hout in de gww-infobladen’.
Of neem contact op met de helpdeskGWW: via helpdesk@centrum-hout.nl of tel. 036-5329821.
- Meer weten over minder bekende houtsoorten (LKTS)? Klik hier.

Reacties

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.